Dijous, 5 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’ajuntament de Santa Margarida i els Monjos aprova la creació d’audiències publiques de participació

El plenari de l’ajuntament de Santa Margarida i els Monjos ha aprovat aquest dilluns per unanimitat la creació d’audiències publiques de participació per tal que associacions i veïnat rebin informació, de forma periòdica i estructurada, de les actuacions municipals o puguin preguntar i formalitzar els seus suggeriments i propostes, en un òrgan adequat.

<p />

L’acord aprovat estableix que l’Ajuntament s’obliga a convocar un mínim de dues audiències anuals, tot i que se’n podran convocar també a través de la petició d’un mínim de tres entitats que comptin en conjunt amb 100 o més associats o d’un nombre de peticions veïnals que superi el 5% de la població. Les sessions comptaran amb la participació de tots els regidors i regidores de la corporació i en funció dels temes a tractar hi podran assistir també tècnics i responsables dels serveis municipals objecte de debat. A partir de l’aprovació en el plenari d’aquest dilluns, l’ajuntament elaborarà un reglament intern de funcionament de les audiències públiques que reguli la dinàmica de funcionament de les mateixes. <br />El ple ha aprovat també la modificació de les ordenances fiscals a fi de deixar sense efecte l’aplicació de la taxa de recollida de residus als locals comercials inactius i per a usos privats que s’havia aprovat per aquest any 2012. L’ajuntament ha considerat necessari aquest canvi per tal de compensar l’augment de la taxa de l’IBI condicionada pel nou decret del govern espanyol.

D’altra banda, i en resposta a una petició del grup de CiU, el regidor Francisco Garcia, va explicar que l’Ajuntament disposa per aquest any d’una subvenció per la col·locació d’una zona de lavabos al mercat municipal del diumenge que haurà d’anar lligada, en un futur, a un punt d’informació del mateix mercat. Finalment en el plenari es va donar compte del decret d’alcaldia mitjançant el qual el regidor d’ERC Sebastià Robles ha entrat a formar part de l’equip de govern municipal.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: