La primera Mostra Gastronòmica de l’Alt Penedès tanca amb prop de set-cents menús servits i busca la continuïtat
La iniciativa del gremi d’Hosteleria de l’Alt Penedès ha funcionat entre restauradors i clients de la comarca. Del 16 al 30 de gener, prop d’una vintena de restaurants de l’Alt Penedès van incloure a les seves cartes un menú gastronòmic especial basat en els productes de la zona i maridat amb vins de la DO Penedès.
Uns sis-cents clients el van demanar durant la quinzena i una setantena més van tastar les creacions que, en el mateix marc, van servir tres restaurants a la festa del xató. Per tant, es tracta d’un total de 700 menús. Una xifra que, des del Gremi i l’Associació d’Empresaris de l’Alt Penedès i el Garraf, que ha donat suport a la iniciativa, valoren positivament. La presidenta del Gremi, Dolors Pons, destacava que la mostra ha revifat un mes de gener tradicionalment fluix per a l’hosteleria, gràcies en part a la presència a la festa del xató.
La intenció ara per ara és donar continuïtat a la mostra gastronòmica de l’Alt Penedès i aconseguir que més restaurants s’hi uneixin. La mostra ha tingut un ampli seguiment a les xarxes socials i ha fet que alguns restaurants mantinguin els menús creats per a l’ocasió a les seves cartes. Des del gremi d’Hosteleria estan treballant en noves iniciatives que engresquin el sector en uns moments especialment delicats per la conjuntura de crisi econòmica.