Diumenge, 24 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Cup presentarà quatre mocions al proper ple de l’Ajuntament de Vilafranca, entre altres coses demanant la retirada de la reforma laboral

<p />L’objectiu de la CUP és garantir els drets de la població, evitant l’exclusió econòmica, segons un comunicat que han fet públic. És també, diuen, una manera de lluitar contra els efectes de la crisi econòmica.

Així es presenta una moció demanant la retirada de la reforma laboral, considerant que afavoreix els interessos dels empresaris i malmet els drets dels treballadors. <br />Presenten també una moció demanant la revisió de les tarifes del transport públic, davant de l’augment que apliquen des de l’Autoritat del Transport Metropolità i a nivell del servei de bus de Vilafranca. En aquest cas exigeixen que es revisin adequant-les a l’increment de l’IPC.<br />Una altra moció demanaria la creació d’un magatzem municipal de mobles de segona mà. La moció pretén que es faci la valorització i classificació dels mobles que recullen els serveis municipals els dimecres al vespre; i que poguessin ser restaurats si cal. <br />Finalment, hi ha una moció de rebuig a l’augment de l’IBI i demanant la bonificació progressiva d’aquest impost. A banda del 3% d’augment previst en el pressupost municipal, la CUP recorda que el Consell de Ministres va aprovar una pujada del 10% d’aquest impost. La moció manifesta el rebuig a aquesta pujada de l’IBI i demana establir un sistema de subvencions a través de serveis socials que tingui en compte el nivell de rendes de les famílies, si hi ha persones en situació d’atur, i que es contempli una màxima bonificació per a persones en procés d’embargament o de desnonament.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: