Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els sindicats majoritaris convoquen una concentració a la plaça de la Vila per demà al migdia, contra la reforma laboral

El passat divendres es va aprovar la nova reforma laboral per part del govern del Partit Popular, i les reaccions no s’han fet esperar.

Des de les delegacions comarcals dels sindicats UGT i CCOO s’ha convocat als seus delegats i delegades a una concentració a la plaça de la Vila de Vilafranca per tal de mostrar el seu rebuig a la proposta feta per el govern.<br />Els sindicats consideren que es tracta d’una reforma clarament inútil per crear ocupació, segons diuen literalment en un comunicat. Cap mesura laboral, continuen explicant, crearà ocupació si no es reactiva l’economia, i la solució no està en el mercat de treball sinó en el sistema financer, en el sistema fiscal, en el canvi de model productiu. No només no crearà ocupació sinó que facilita la seva destrucció. I és una reforma injusta, ja que elimina drets, garanties i tuteles dels treballadors, augmenta la discrecionalitat de l’empresari per modificar condicions de treball i fins i tot d’acomiadar, menysprea el valor del diàleg social i la negociació col·lectiva, i pretén afeblir el poder de les organitzacions representatives dels treballadors i la seva capacitat per intervenir en defensa dels seus interessos en la negociació i en la tutela dels seus drets.<br />Com a primera mesura de protesta, han convocat per demà dijous aquesta concentració de delegats i delegades a Vilafranca a ¼ d’1 del migdia. També s’ha convocat una macro manifestació a totes les capitals de província el proper dia 19 de Febrer a les 12 hores.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: