Dimecres, 4 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El rei carnestoltes celebra "Matinades" al mercat

La Batukada de l’Escola Municipal de Música de Vilafranca va acompanyar el Rei Carnestoltes i la seva cort.

La festa del carnaval de Vilafranca ha marcat en els darrers anys algunes fites que s’estan convertint, mica en mica, en tradició. Una d’aquestes fites és el que es coneix com a Matinades i que consisteix en un cercavila que es fa al migdia del dissabte dins del mercat setmanal de Vilafranca. En aquesta ocasió el Rei Carnestoltes IX i I de Vilafranca junt amb la seva cort van estar acompanyats d’un animat i jove grup de batuka, integrat per estudiants de percussió de l’escola Maria Dolors Calvet que van engrescar a tothom a celebrar el carnaval, fins i tot dins del mercat setmanal del dissabte. La cercavila es va iniciar a la plaça del Penedès i va anar sorprenent a paradistes i visitants del mercat en un recorregut que va passar per la rambla de Sant Francesc i el carrer de la Cort per arribar finalment a la plaça Jaume I. El rei anava acompanyat del concubina, el confetinet, i representants de les autoritats, policia i vicari inclosos. No hi va faltar tampoc el cap de protocol que es mostrava satisfet d’haver pogut fer connectar la gent del mercat amb la festa del rei carnestoltes. Aquestes matinades que es van iniciar a les 12 del migdia van servir també per continuar anunciant els actes del carnaval a Vilafranca que tenen un dels punts culminants en la rua del dilluns a la nit. L’objectiu del rei i la seva cort és el d’escampar la disbauxa arreu. La cercavila va engrescar grans i petits en el seu recorregut, passant per les parades del carrer, però fins i tot entrant també en determinats locals per fer arribar la gresca. No van quedar exclosos d’aquestes sorolloses visites ni el Mercat de la Carn ni la biblioteca Torras i Bages, llocs on a més de la presència del rei carnestoltes i de la seva cort també es van poder escoltar els ritmes i els sons de la Batukada de l’Escola Municipal de Música de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: