Diumenge, 1 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Després de 40 anys en l’oblit, es mostren màscares de Carnaval aparegudes el 1973

Una intervenció artística al carrer Consellers titulada De màscares i mosques permet mostrar al públic alguns dels motlles i contramotlles de màscares de Carnaval, apareguts en una casa del carrer Consellers l’any 1973. <br />

La troballa, documentada per Mossèn Trens, havia caigut en l’oblit. Ara, a les portes del Carnaval i prop de 40 anys després, l’arqueòleg Josep Maria Feliu i l’artista Joan Raventós en mostren alguns que estaven en mans particulars i a més, han convidat a diversos artistes a oferir una visió contemporània d’aquestes peces.

Els motlles i contramotlles, de guix i argila, van aparèixer emparedats durant la neteja d’unes golfes del carrer Consellers o de les mosques. Tot i que se sap que n’hi havia forces per dues fotografies publicades el 1973, actualment hi ha localitzades 12 cares i 3 motlles, a mans d’un particular i de Vinseum.

Algunes d’aquestes es poden veure per primera vegada en un dels aparadors que participen en aquesta intervenció, com explica el coordinador de la iniciativa, Josep Maria Feliu.

 

Fins el 29 de febrer, 13 botigues i establiments del carrer Consellers mostren als seus aparadors o a l’interior les màscares i motlles, així com la recreació feta per artistes i col·lectius com l’escola Arsenal o el centre d’expressió plàstica Zig Zag.

El coordinador artístic de la intervenció, Joan Raventós, explica que alguns han optat per positivar els motlles d’aquestes màscares.

Aquesta original intervenció artística, que es pot veure caminant per el carrer Consellers, també ha de servir per estudiar a fons l’origen d’aquestes màscares de Carnaval vilafranquines.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: