Diumenge, 24 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Suport de la comunitat educativa a l’escola Els Pins, de Moja

A través de sengles comunicats, els sindicats USTEC·STEs, CCOO, CGT, i els seus representants a la zona de l’Alt Penedès, han mostrat el seu suport a la lluita de l’escola "Els Pins" de Moja, a Olèrdola per aconseguir la seva continuïtat.

També demanen al Departament d’Educació que compleixi els seus compromisos. Recorden que fa sis anys el mateix Departament va decidir obrir l’escola "Els Pins" per tal de donar resposta a la necessitat d’ampliar les places al municipi d’Olèrdola. L’escola es va instal·lar en barracots, amb la promesa de construir una escola nova. Una promosa que recorden encara no s’ha complert.<br />Ara, el Departament, no solament es nega a construir l’escola nova, tot i que els terrenys per fer-la els cedeix l’Ajuntament, sinó que vol tancar Els Pins i fusionar-la amb una altra escola, a la qual cosa s’hi oposa tota la comunitat educativa, ja que és un perjudici per a tot el poble. <br />Els tres sindicats expressen que el Departament d’Ensenyament va adquirir un compromís amb la comunitat educativa que ara no vol respectar, i que anirà en detriment d’un ensenyament públic de qualitat. Expliquen que a diferència de la tendència general del país, a Olèrdola hi ha creixement demogràfic, amb la qual cosa passar de tres a dues escoles al municipi comporta el risc de massificar l’escola que s’ampliï. <br />La continuïtat, remarquen, ha de preveure inscripcions de P3 per al curs vinent i la consolidació del projecte de construcció d’un edifici, ja que actualment l’escola està feta de mòduls prefabricats en la seva totalitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: