Dissabte, 23 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Norbert Bilbeny mostra amb "Geometria de la llum" la germanor entre l’ètica i l’estètica, la llum i els colors

L’exposició es va inaugurar divendres a la Capella de Sant Pelegrí del Vinseum, amb presència del mateix artista. Norbert Bilbeny és més conegut per la faceta de filòsof i pensador, però també ha desenvolupat una faceta artística important com a pintor.

Bilbeny comentava que per a ell pensament i pintura van del bracet, i que per tant és del tot lògic que igual que escriu les seves idees, també plasmi els seus pensaments i sensacions a través de la pintura. Es tracta d’una reflexió i un treball plàstic intens al voltant dels colors i la llum. No son unes reflexions gratuïtes, explicava Bilbeny, sinó uns sentiments i unes visions del que és el món de la imatge.
Per l’artista les seves facetes com a pensador i pintor no es poden separar, ja que són part de la mateixa persona. Per ell es tracta de llenguatges que són confluents i que no entren en contradicció.<br />La inauguració de l’exposició va servir també per que els alumnes de batxillerat artístic de l’IES Milà i Fontanals de Vilafranca que van participar en el projecte de dissenyar la pancarta que anuncia l’exposició al mateix Vinseum poguessin conèixer Bilbeny.<br />La Mireia Insensé ha estat la guanyadora d’aquesta proposta, i explicava que no coneixia personalment l’artista i la seva obra. Comentava però, haver-se en els seus dibuixos, amb treballs geomètrics, esquematitzats i amb colors plans per tal de fer el cartell guanyador.

Abans d’inaugurar l’exposició Bilbeny va comentar amb els alumnes del Milà els treballs que havien realitzat per optar a ser la pancarta que anunciava la seva exposició.<br />Després, el mateix Norbert Bilbeny, acompanyat de responsables del Centre Artístic Penedès l’Agrícol, promotors juntament amb Vinseum de l’exposició, va procedir a explicar el seu treball i en què consistia l’exposició.<br />La mostra es podrà visitar a la Capella de Sant Pelegrí fins el 12 de febrer.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: