Dissabte, 23 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Molero i la Cobla Marinada han dut a Vilafranca La música de Nino Rota

L’any 2011 va celebrar-se el centenari del naixement d’un dels compositors més populars del segle XX, l’italià Nino Rota, mundialment famós com a compositor de bandes sonores. <br />

Coincidint amb aquesta efemèride, Esteve Molero, que dirigeix la Cobla Marinada des de fa dos anys, va crear aquest concert. Amb el nom de "La música de Nino Rota" fa un recorregut per l’univers musical de Nino Rota amb algunes de les seves músiques més cèlebres per al cinema, però també obres simfòniques i composicions d’autors en què trobem la seva influència. No hi falta, evidentment, la música d’El Padrí i del Gattopardo.

Amb aquest projecte Esteve Molero ha aconseguit ampliar el públic tradicional de la cobla.

Durant el concert d’aquest diumenge, Molero presenta i explica al públic alguns detalls de la biografia de Nino Rota i de les peces.

Segons Molero, la cobla casa perfectament amb l’univers sonor de Nino Rota, sobretot amb aquelles melodies que el músic va escriure per al cineasta Federico Fellini.  I és que segons Molero, la cobla permet una gran versatilitat.

La de diumenge a l’Auditori de Vilafranca ha estat una de les darreres actuacions d’aquest projecte. Aquest 2012 presenten un nou concert amb el títol de Bou revisited, dedicat a Vicenç Bou, destacat compositor de sardanes del segle XX.
La Cobla Marinada ha estat sempre una de les agrupacions musicals del nostre país amb més interès per obrir nous camins i un bon exemple n’és aquest concert centrat en Nino Rota.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: