Dimarts, 6 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Alt Penedès tindrà del 16 al 30 de gener la seva primera mostra gastronòmica amb 18 restaurants participants

El Gremi Comarcal d’Hostaleria i Turisme de l’Alt Penedès ha volgut fer front a la crisi unint els esforços de diversos restaurants que, durant dues setmanes, oferiran la primera mostra gastronòmica de la comarca als seus establiments.

Amb la intenció de maridar el millor dels productes del Penedès amb els vins de la DO, aquests restaurants han preparat un menú especial que es podrà degustar des de dilluns vinent i fins al 30 de gener. La mostra s’ha presentat a la seu del Gremi a Vilafranca davant de restauradors de tota la comarca.<br />La presidenta del Gremi Dolors Pons comenta que l’Alt Penedès té un munt de possibilitats en l’àmbit de la gastronomia però també del turisme que s’han de donar a conèixer entre els visitants.
 

La idea és que els visitants que decideixen degustar els menús que s’han preparat per a la ocasió també siguin orientats pels restauradors en el cas que vulguin visitar alguna zona concreta de l’Alt Penedès o, per exemple, visitar unes caves.

A banda dels menús especials maridats amb vins de la DO Penedès, el diumenge 22 de gener, en el marc de la festa del Xató a Vilafranca, s’instal·larà una carpa a la rambla on es podran degustar els plats de tres restaurants amb un tiquet de consumició de tres euros. Els tiquets es podran adquirir des de les 10 del matí i es començarà a servir a partir de dos quarts d’11.<br />Un dels restaurants que participa a la mostra és El Racó de la Calma de Vilafranca. El xef Xavi Arnan ens ha deixat entrar a la seva cuina i veure com prepara el menú habitual dels migdies. Però a partir de la setmana vinent, el menú que ofereix en el marc de la mostra començarà amb un aperitiu sorpresa per seguir amb amanida de calçots amb vieires, crema de patates del bufet amb tòfona, bacallà confitat amb cigrons estofats o terrina de gall negre del Penedès amb espinacs trufats.<br />Aquest és un exemple del que es podrà trobar a diversos restaurants de Vilafranca, però també de Sant Sadurní, Subirats, Sant Martí Sarroca, Sant Miquel d’Olèrdola o Pontons.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: