Dissabte, 30 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Sant Cugat reclama a la Generalitat més hores d’atenció sanitària

També reclama el finançament per a la Llar d’infants.

L’Ajuntament de Sant Cugat Sesgarrigues ha mostrat el seu rebuig a les retallades del Govern de la Generalitat en Sanitat i Educació, que han afectat al municipi amb menys hores d’atenció sanitària al Consultori Mèdic i l’ajornament indefinit del finançament per a la Llar d’infants La Balena. En la darrera sessió ordinària, celebrada el 18 de gener, el Ple ha aprovat dues mocions que insten al Govern a reconsiderar la seva política en relació a aquests serveis. Pel que fa al servei sanitari al municipi, el Ple de l’Ajuntament ha aprovat una Moció en la qual lamenta que les retallades del Govern de la Generalitat hagin fet disminuir les hores d’atenció sanitària (metge i infermera) en el Consultori Mèdic. Concretament, el metge en un any ha passat de visitar quatre dies a fer-ho només dos dies; i la infermera de tres dies a fer-ho només dos. Respecte a Educació s’ha aprovat una altra moció on es denuncia l’anunci de la Generalitat de Catalunya de l’ajornament indefinit del pagament als ajuntaments del finançament de les escoles bressol. Respecte aquest fet, que afecta a l’Ajuntament de Sant Cugat Sesgarrigues atès que encara no ha cobrat el conveniat amb el Govern de la Generalitat pel finançament de la Llar d’Infants la Balena, uns 550600€, el Ple de l’Ajuntament ha acordat reclamar a la Generalitat una via immediata, amb un calendari concret, per liquidar el deute que prové de l’any 2010, mantenir l’actual xarxa pública de qualitat d’escoles bressol.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: