Dimecres, 4 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament adaptarà el desenvolupament de la llei de barris

El projecte de la llei de barris s’executarà aquest any al 50% i la resta es prorrogarà segons les possibilitats de pagament de la Generalitat.

<br />
La Generalitat de Catalunya ha anunciat recentment que no pot fer front ara per ara als pagaments que li corresponen de les lleis de barris. Aquest anunci ha a obligat a la regidoria d’Hisenda de Vilafranca a elaborar una proposta complexa per no aturar el desenvolupament de la llei de barris a l’Espirall que ja s’està presentant a la resta de grups municipals i als agents del barri. La proposta passa per donar continuïtat al projecte a través del 50% d’aportació que fa l’Ajuntament i adaptar el 50% restant, el de la Generalitat, a les possibilitat que aquesta administració tingui per pagar. De moment, ja ha quedat clar que no pagarà res durant tot el 2012.<br />Amb aquest escenari, l’Ajuntament ha demanat una pròrroga de dos anys per no perdre la subvenció. Ja ha estat concedida i també existeix la possibilitat d’allargar aquesta pròrroga dos anys més si les coses es compliquen.

En definitiva, el calendari de desenvolupament de la llei de barris variarà segons les prioritats que es marquin per una comissió de seguiment i se centrarà en els projectes que estiguin actualment més avançats. Les accions que hi havia previstes durant el 2012 se centraven en la millora de l’Avinguda de la Pelegrina i de l’Espirall 58, la cobertura de la pista de l’escola Pau Boada i l’adequació de l’espai entre els blocs d’Adigsa.

Pel que fa a la construcció del Centre Cívic de l’Espirall, estava prevista per al 2013, tot i que l’elaboració del projecte de les obres es contempla al pressupost municipal del 2012 junt amb la resta d’actuacions de la llei de barris.<br />Per al regidor d’Hisenda Aureli Ruiz cal comprendre la situació de falta de liquidesa de la Generalitat i intentar adaptar-se a les noves circumstàncies. Però l’Ajuntament no pot fer-se càrrec del que no pagui l’administració.

El projecte de llei de barris de l’Espirall va ser aprovat l’any 2007 amb un pressupost de prop d’onze milions d’euros i comprèn una intervenció integral amb actuacions dividides en tres àmbits principals: actuacions en l’espai públic, dotació o millora d’equipaments i activitats de formació, dinamització i integració.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: