Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El ple de l’Ajuntament de Sant Sadurní acorda adherir-se a l’Associació de Municipis per la Independència

L’Ajuntament de Sant Sadurní va decidir ahir amb els sis vots de Convergència i Unió, formació que presentava la moció, i els quatre d’Esquerra Republicana, l’adhesió a l’Associació de Municipis per la Independència. El Partit Popular i el PSC, que va desmarcar-se del seu soci de govern, ERC, van votar en contra.

<p />

El regidor de CiU Víctor Perxés va repassar els estatuts i alguns dels principis d’aquesta entitat constituïda oficialment a finals del 2011 i que persegueix objectius com l’assoliment d’un estat propi i la defensa del dret a decidir. Des de CiU es va apel·lar a la necessitat de prendre aquesta decisió davant la greu situació econòmica i els dubtes que genera el sistema de solidaritat de l’Estat de les Autonomies.<br />Albert Prat, portaveu d’ERC, va elogiar el posicionament de CiU en aquest assumpte, recordant que, en el passat, el grup que encapçala Maria Rosell havia mostrat una certa indefinició. ERC va presentar algunes esmenes a la moció per tal de reforçar els compromisos de l’Ajuntament i proposant que fos l’alcalde o el regidor en qui delegués el representant de l’ens a l’associació. <br />En el seu torn, Dolors Montserrat va defensar el model del Partit Popular, integrador i compromès amb Espanya i va consultar quin era el cost econòmic de la participació de l’Ajuntament a l’associació. Montserrat també va accentuar que en temps de crisi calia fomentar la unió i que amb aquesta adhesió es llençava un missatge equivocat que podia perjudicar el sector del cava.

Finalment Susanna Mèrida, portaveu del PSC, es va remetre al darrer congrés nacional del partit, en el que es reafirmava el model federal d’Espanya per justificar el vot contrari de la seva formació. Mèrida va recordar que CiU té majoria al Parlament de Catalunya i que hauria de ser aquest l’escenari per desenvolupar els objectius que persegueix aquesta associació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: