Dimecres, 4 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Coro del Penedès ha iniciat les celebracions del seu 150è aniversari

Ho ha fet aquest dissabte amb un acte emotiu al saló de plens de l’Ajuntament i amb la descoberta d’una placa a la plaça de Sant Joan.

La Societat Coral El Penedès és el segon cor de clavé més antic de Catalunya, per bé que el més antic si es té en compte que ha mantingut la seva activitat de forma continuada al llarg de 150 anys. Segons consta al seu arxiu el 26 de gener va ser la data de la seva fundació i per celebrar aquesta efemèride el "Coro" organitzarà un seguit d’actes al llarg d’aquest any, actes que es van iniciar aquest dissabte amb el reconeixement institucional a l’ajuntament, amb parlaments i lliurament a l’entitat de la medalla d’or de la Federació de Cors de Clavé. La Sala de Plens acollia un acte molt emotiu, amb l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, juntament amb el regidor de Cultura, Raimon Gusi, i amb l’assistència d’altres regidors del consistori. També es va comptar amb la presència de Lluís Puig, Director del Centre de Promoció de Cultura Popular i Tradicional catalana. El President de la Societat Coral, Àngel Escolà, va assenyalar que l’esperit de Josep Anselm Clavé continua guiant la seva entitat amb treball i constància que no sempre ha estat fàcil. També destaca que el reconeixement ha de ser motivador per a l’entitat. Josep Cruells, President de Cors Clavé, va destacar la importància del cant coral, i va recordar que va ser el 1862 quan va arribar aquesta essència al Penedès.  D’altra banda, Lluís Puig, Director del Centre de Promoció de Cultura Popular i Tradicional catalana, en nom de la Conselleria de Cultura, va  expressar la seva felicitació i reconeixement pel que suposa per la cultura a Catalunya el treball associatiu. Per cloure l’acte, l’Alcalde de Vilafranca, Pere Regull, va reiterar la felicitació  recordant la tasca d’acostament interclassista de la cultura al conjunt de la societat vilafranquina que va fer el Coro en els segle XIX. El president del Coro del Penedès va recollir de mans de les diferents institucions diplomes i medalla de reconeixment. Un cop s’ha acabat l’acte institucional, tots els presents es van dirigir fins la font d’El Coro, a la plaça de Sant Joan, on es va descobrir una placa commemorativa d’aquest aniversari. L’acte va comptar amb la participació dels Castellers de Vilafranca, perquè la seu del Coro va ser lloc d’assaig de la colla durant molts anys. Els castellers van alçar un pilar de cinc i també es va sumar a la celebració el ball de Panderetes de Vilafranca que va arrodonir la festa amb la seva actuació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: