Dissabte, 10 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP dubta que l’alcalde presenti el contenciós contra ADIF i considera que Regull fa més d’advocat que d’alcalde

Després que s’hagi conegut que dilluns l’equip de govern convoca una audiència pública per parlar sobre les accions empreses contra ADIF, el regidor de la CUP Xavier Navarro ha comentat en l’espai del contrapunt que tenen dubtes importants sobre la voluntat real de l’alcalde de presentar el contenciós administratiu que va acordar fa un any el plenari.

Concretament Navarro ha explicat que aquesta audiència pública s’ha convocat de manera molt precipitada, i que per tant tenen la sensació que el Govern tampoc l’hi dona la importància que es mereixeria. Tot i això, reconeix que s’han fet moltes reunions amb els veïns, i que per tant la majoria de coses que s’havien de parlar ja estan parlades. Per la CUP, ara era el moment del contenciós, tal i com va anunciar l’alcalde fa unes tres setmanes. Però Navarro ha explicat que ara sembla que l’equip de govern pretén enfocar la qüestió des de la vulneració dels drets fonamentals dels ciutadans. Això, considera el regidor de la CUP, representaria deixar de banda el contenciós i que no sigui l’Ajuntament el que encapçali aquestes reclamacions; sinó deixar-les en mans d’una comissió ciutadana.
Des de la CUP insisteixen en que el tema afecta tota la vila, i només els veïns directament implicats. Per aquest motiu reclamen que ha de ser l’Ajuntament el que dugui la veu cantant.

A banda, remarquen també que hi ha un mandat del ple que deixava molt clar el que calia fer, que no era altra cosa que presentar aquest contenciós. En aquest sentit Navarro ha demanat més bel·ligerància des de l’equip de govern davant de l’actitud d’ADIF. També, però, que Pere Regull faci més d’alcalde i no tant d’advocat a l’hora d’afrontar aquestes negociacions.

Xavier Navarro ha reconegut avenços en algunes qüestions relacionades sobre tot amb les vibracions, tot i que la integració de les obres i els problemes de sorolls continuen sent importants i estant encara per solucionar.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: