Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ICV-Vilafranca valora molt positivament que els pressupostos incloguin una partida per tirar endavant el Pla d’acció per l’Energia Sostenible

El grup municipal d’Iniciativa han volgut explicar, abans de la votació dels pressupostos, la seva satisfacció perquè contemplen una partida destinada a tirar endavant aquest pla.

<p />

Els ecosocialistes, però, asseguren que el camí ha estat llarg. De fet, ho demanaven des del 2007, però tot i així estan satisfets perquè finalment s’hagi tingut en compte. <br />Principalment han destacat 3 raons per les quals asseguren que és positiu aquest pla. En primer lloc, perquè ajudarà a assolir els objectius establerts de reduir un 20% les emissions l’any 2020, i per tant, millorarà la sostenibilitat. En segon lloc, també destaquen l’estalvi energètic que suposarà per a l’Ajuntament, ja que malgrat la inversió inicial, quan s’hagi amortitzat, l’estalvi serà molt important.

En tercer lloc, també han remarcat que aquest pla suposarà, de manera indirecta, la creació de llocs de treball, tant amb la contractació de gent, com donant feina a algunes petites i mitjanes empreses de la comarca. Villaroya també es mostrava satisfet perquè han pogut comprovar que efectivament hi ha una partida de 150.000 euros destinada  al Pla d’acció per l’Energia Sostenible.

Segons Villaroya actualment la despesa anual de l’Ajuntament puja a 1.250.000 entre gas i electricitat, un cost que es podrà reduir considerablement si s’introdueixen les mesures d’aquest pla. Per últim, des d’Iniciativa també han explicat que algunes actuacions ja s’han començat a aplicar durant els darrers mesos, però que en general, tot ha anat molt a poc a poc. <br />Pel que fa als pressupostos del ple d’aquest dimarts, en el moment de la roda de premsa, encara no havien decidit la seva intenció de vot.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: