Dilluns, 15 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es presenta una declaració de suport a la vinculació territorial de Caixa Penedès

Els actuals president i  director general de Caixa Penedès han presentat la "Declaració institucional de suport a Caixa Penedès per un millora en la seva vinculació social i territorial".

El saló de sessions del Consell Comarcal de l’Alt Penedès ha acollit aquest acte de reconciliació de l’entitat d’estalvi amb la comarca que la va veure néixer. El president del consell comarcal, Francesc Olivella, flanquejat a banda i banda per Albert Vancells, president de Caixa Penedès i pel director general de la caixa, Ricard Banquells, ha explicar les motius que van portar a l’ens comarcal a aprovar una moció de suport reclamant  la vinculació social i territorial de Caixa Penedès i la seva renovació, després d’haver- se destapat l’escàndol de les remuneracions i plans de pensions milionaris de quatre directius. Olivella ha plantejat les principals reclamacions que des del territori es fa a Caixa Penedès. D’una banda que es mantingui l’arrelament al territori de l’obra social i de l’altra que a partir d’ara es renovin els òrgans de govern i que s’actuï amb total transparència. Francesc Olivella ha recordat que el procés està tutelat per la Generalitat i el Banc d’Espanya i que s’haurà d’actuar d’acord amb la normativa vigent. El president del Consell Comarcal ha lamentat també que de l’escàndol se n’ha ressentit tota la comarca, perquè la Caixa porta a la marca el nom de Penedès. Per la seva part el president de Caixa Penedès Albert Vancells ha volgut començar demanant disculpes a la societat penedesenca per una lemtable afer que ha embrutat el nou i el prestigi de l’entitat i de la comarca. També ha reprovat els fets dels quatre exdirectius i ha assenyalat que caixa Penedès ha iniciat les accions necessàries per recuperar el que de dret els pertoqui. També ha assegurat que s’està treballant amb la màxima celeritat possible per renovar els òrgans de govern, assegurant que la presidència ha d’estar a mans d’una persona del Penedès i que dins del consell d’administració hi hauria d’haver representants del consell comarcal i de l’ajuntament de Vilafranca. Vancells també s’ha compromès a continuar mantenint l’obra social arrelada al territori, com a caixa catalana al conjunt del país, però amb un pes substancial al Penedès, sobretot en aspectes socials i de promoció econòmica. El procés de renovació que ja s’ha iniciat farà un important en l’assemblea extraordinària d’aquest dijous. La finalització de tot el procés que comportarà un nou consell d’administració i un nou president culminarà com a molt aviat el maig vinent.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: