Dijous, 1 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Equalmon acosta la Unió per la Mediterrània a Vilafranca

Les jornades "La Mediterrània en procés de canvi" han acostat al Penedès la tasca de la nova organització internacional de la Unió per la Mediterrània que té la seva seu permanent a Barcelona.

L’ONG vilafranquina EqualMón organitza fins aquest dissabte unes jornades sota el títol La Mediterrània en procés de canvi, dedicades als diferents processos socials, polítics i econòmics que estant tenint lloc a la riba nord i a la riba sud de la Mediterrània. EqualMón ha orientat les jornades com un treball de prospecció i de reflexió davant fenòmens actuals com l’esclat de mobilitzacions populars als països del nord d’Àfrica i la greu crisi econòmica que afecta de manera molt pronunciada a la regió mediterrània. Justament en aquest marc es va centrar la conferència inaugural celebrada al saló de sessions de l’ajuntament de Vilafranca aquest dimecres a càrrec de l’ assessor del Secretari General de la Unió per la Mediterrània, Ernest Urtasun. L’objectiu de la seva conferència era acostar una nova organització internacional, creada fa poc més d’un any i que pot jugar un paper important en el procés de canvis que s’està produint a molts països de la riba sud.  Unió per la Mediterrània és una organització internacional de col·laboració i desenvolupament de relacions internacionals formada per 43 països. S’organitza al voltant d’una Secretaria General i 5 vicesecretaries, sent la ciutat de Barcelona la seu designada.  L’assessor del Secretari General de la Unió per la Mediterrània també va  parlar sobre el nou escenari que els moviments populars han obert al nord d’Àfrica. Aquest divendres l’expert en cooperació internacional Àlex Masllorenç tancarà la sessió de conclusions de les jornades amb una conferència sobre el paper d’Europa en relació als moviments democràtics i populars del nord d’Àfrica, que se celebrarà a Sant Sadurní.  Les jornades acabaran dissabte amb un concert de l’Orquestra Àrab de Barcelona a Cal Bolet a dos quarts de vuit del vespre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: