Dimarts, 6 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Centre Artístic Penedès l’Agrícol i tres instituts de la comarca recorden Montserrat Roig en el vintè aniversari de la seva mort

Aquest dijous s’esqueia el vintè aniversari de la mort de l’escriptora i periodista Montserrat Roig. Amb aquest motiu, la secció literària del Centre Artístic Penedès L’Agrícol organitzava un acte d’homenatge al que es va convidar als estudiants de literatura dels centres de Vilafranca i comarca.

Finalment van assistir-hi estudiants dels instituts Eugeni d’Ors i Milà i Fontanals, de Vilafranca, i de l’Intermunicipal de Sant Sadurní. Tots ells van participar d’aquest homenatge que es va articular en tres parts. Una primera era un audiovisual dedicat a Montserrat Roig, amb diverses entrevistes i declaracions de l’escriptora que ajudaven a fer-se una idea de la seva personalitat i manera de pensar.<br />Una segona part va centrar-se en la participació de Francesca Martínez, amiga personal de Montserrat Roig, traductora i professora de literatura catalana, que va acostar alguns dels aspectes més íntims i familiars de l’escriptora. Va comentar diferents records anècdotes. Així va destacar que tot i que Montserrat Roig era una persona que trepitjava molt fort, també tenia moltes inseguretats. Però era conscient que eren inseguretats compartides per molta gent, i per tant sempre tenia paraules d’ànim i suport per els altres. Era també, explicava Martínez, molt introspectiva. Al mateix temps alegre i fins i tot en algun moment estrident.

Fernández va apuntar també que Roig era una persona molt reivindicativa, sobre la seva feminitat, el fet de ser dona i escriure.<br />També va apuntar la seva vitalitat.

En la tercera part d’aquest homenatge, alguns alumnes van fer lectures de textos de Montserrat Roig, que havien triat durant els darrers dies en les corresponents classes de literatura.<br />En aquest acte també va ser-hi el regidor de cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Raimon Gusi, que va voler destacar el paper de Montserrat Roig com a activista compromesa amb la cultura catalana, amb la política per les llibertats i amb el feminisme.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: