"Ràfols Casamada. El Traç i la Paraula" a Vilafranca fins el 30 d’octubre
La sala dels Trinitaris presenta una selecció de l’obra plàstica d’Albert Ràfols Casamada, al costat de 12 poemes del xinès Lao-Tse traduïts al català per el poeta, dramaturg, contista i assagista Palau i Fabre. <br />
Als anys 60, Ràfols Casamada va crear unes litografies per il·lustrar aquests 12 poemes i aquesta col·laboració entre els dos artistes és el punt de partida de l’exposició que després de girar durant uns anys ja arriba a la seva fi.
Una visita permet descobrir poemes, obres sobre paper o cartró, pastels, grafits i collages, de mitjans dels anys 60 fins a inicis del 2000, que restaven fins fa poc a l’estudi de l’artista, algunes d’elles inèdites o de la seva pròpia col·lecció.
La coordinadora de les visites guiades, la Mireia Córdoba, ens destacava, en la visita guiada de dissabte passat, la sensibilitat i pedagogia de Ràfols Casamada.
Ràfols Casamada va ser dels primers pintors catalans que, des de postulats contemporanis, va intentar recuperar la complicitat entre pintors i poetes. I Josep Palau i Fabre ha destacat per connectar la cultura catalana amb els corrents artístics més importants del segle XX.
De les visites guiades, a la Mireia Córdoba li agrada especialment iniciar als joves.
"Ràfols Casamada. El Traç i la Paraula" es pot visitar fins al 30 d’octubre, a la Sala dels Trinitaris. La de Vilafranca és una de les últimes ocasions en què es pot veure.