Dimarts, 6 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La verema del cava ha estat més curta, amb 300 milions de quilos de raïm

Segons el Consell Regulador del Cava, la verema 2011 ha collit 300 milions de quilos de raïm, 18 milions menys que l’any passat. D’aquests, uns 185 milions de litres obtindran la qualificació de vi base. <br />

La verema del cava, que ha finalitzat aquesta setmana, ha estat més curta del que és habitual. Les altes temperatures a la primavera van despertar abans la parada hivernal i s’han mantingut durant tot el període vegetatiu que es va avançar uns deu dies amb respecte a la mitjana històrica, així com a la maduració del raïm.

La verema es va iniciar a principis d’agost amb la recollida de les varietats chardonnay i pinot noir i a mitjans del mateix mes, es van començar a recollir les varietats principals com la macabeu i progressivament la xarel·lo i parellada.

La característica principal d’aquesta verema ha estat l’excel·lent sanitat del raïm, que ha donat uns paràmetres analítics molt adients per a l’elaboració del vi base cava "que es presagia excel·lent", segons el president del Consell Regulador, Gustau García Guillamet.

El Consell Regulador del Cava té inscrites gairebé 32.000 hectàrees de vinyes en producció.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: