Dimecres, 7 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Jove de Vilafranca consolida la clàssica de 7

El cap de colla de la Jove Xiquets de Vilafranca, Manel Cantón, havia dit en aquesta casa que l’objectiu de la primera diada era assentar la clàssica de 7 i es es va aconseguir. <br />

Aquest 12 d’octubre, a la plaça de la Vila, la Jove va començar descarregant el 3d7 i va continuar amb el 4d7, la torre de 6 i el pilar de 5; a banda de tres pilars de 4 simultanis.

Els vilafranquins ja havien assolit la clàssica de set pisos en dues ocasions, però de manera incompleta perquè els havia quedat un castell per descarregar. Des de la Jove parlen de "diada històrica pel fet de poder descarregar, per primera vegada, tots els castells de la clàssica de set pisos, amb l’afegit d’assolir-ho a plaça pròpia i en el marc de la 1a. diada de la colla".

La Jove Xiquets de Vilafranca estava acompanyada per els Tirallongues de Manresa, que van descarregar el 3d7, el 3d7 amb l’agulla, un 4d6 amb l’agulla i el pilar de 5, i els Bordegassos de Vilanova que van aconseguir la segona millor actuació de la temporada: la mateixa que ja havien assolit per festa major. Els de la capital del Garraf van descarregar la torre de set, el 5d7 i el 4d7 amb l’agulla.

A través dels nostres micròfons, la Jove havia criticat que l’equip de govern els havia comunicat que no seguiria la diada castellera des del balcó de la Casa de la Vila; afirmació que al conèixer-la l’ajuntament va desmentir, dimarts mateix, al cap d’unes hores. Ahir, al balcó hi havia membres de l’equip de govern i de l’oposició.

La Jove de Vilafranca encara té un parell d’actuacions abans de tancar la primera temporada de la colla.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: