Divendres, 9 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El grup comarcal d’Iniciativa per Catalunya Verds denuncia la situació viscuda en la darrera sessió del Consell Comarcal de l’Alt Penedès

Durant el ple es va tractar la problemàtica de la retallada del finançament del transport escolar en el nuclis rurals de la comarca que no tenen la seu escolar del seu municipi.

La Generalitat ha retallat un 80% el finançament per aquest servei de transport escolar i davant d’això el govern del Consell Comarcal, integrat pels grups de CiU i ERC, ha optat perquè en els propers mesos el cost del mateix es traslladi als ajuntaments penedesencs i a les famílies dels escolars, tot i l’oposició expressada per ICV, CUP, PP i PSC davant d’aquesta mesura. Els grups de l’oposició també va denunciar que la mesura s’ha pres sense consultar els ajuntaments ni el Consell d’Alcaldes. El portaveu d’Iniciativa i l’Entesa, Pep Anfruns, denuncia el “descontrol” al si del Consell Comarcal i posa com a exemple el fet que el president Francesc Olivella  convoqués una Junta de Portaveus avisant amb només dues d’hores d’antelació o que en un primer moment, intentés impedir el debat i votació d’una esmena sobre la qüestió del transport escolar. Davant d’aquestes situacions Anfruns exigeix respecte a les formes democràtiques i, sobre la qüestió de fons critica que amb la mesura aprovada en el ple, a la pràctica, el govern comarcal assumeix la retallada. Com a alternativa en matèria de mobilitat Iniciativa proposa abandonar el projecte de la Generalitat de construir una autovia que creui el Penedès en paral·lel a l’AP-7 i destinar aquests recursos a garantir el transport escolar i a millorar les prestacions ferroviàries la línia de rodalies Renfe que dóna servei a la comarca.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: