Divendres, 2 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Pedagogs del Penedès consideren lamentable la sentència del TSJC

<br />Representants de la comunitat educativa de Vilafranca lamenten la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i ho consideren un greu error pedagògic.

A les portes de l’inici del curs escolar s’ha presentat la sentència que posa en dubte la immersió lingüística a les escoles catalanes. D’aquesta sentència n’hem parlat amb la directora de l’Institut Eugeni d’Ors, Dolors Arboç i amb la directora de l’escola Estalella, Montse Cervera. A l’institut Eugeni d’Ors aquest matí s’ha fet un claustre on el tema també ha estat valorat. Inicialment no creuen que els afecti i no han previst fer cap canvi en la manera de donar les classes que ja tenien fins ara. Això sí la directora, Dolors Arboç, considera que la sentència no té cap sentit si es mira des d’un punt de vista pedagògic o de cohesió social.  La sentència pot tenir més efectes a l’ensenyament de primària. Ara com ara no es plantegen desobediència a les escoles, a nivell particular, i en tot cas si s’arribés a aquesta situació consideren que hauria de ser una decisió de país. La directora de l’Estalella, Montse Cervera, assenyala que disgregar els alumnes, separant els que parlen català dels que parlen castellà, no és bo per a ningú. Montse Cervera recorda que els nens de sisè acaben l’escolarització parlant perfectament el castellà i que si la immersió lingüística no existís hi hauria determinats col.lectius de nens que mai acabarien aprenent el català.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: