Ampli reportage de Torres a la revista Time
Els treballs per la lluita contra el canvi climàtic de Bodegues Torres han merescut un ampli reportatge a la revista Time.
El número de la revista Time del passat 29 d’agost publicava un reportatge sobre l’empresa penedesenca. Time és la revista d’informació general més important del món amb tres milions i mig d’exemplars. El president de Bodegues Torres, Miquel Agustí Torres, ens explicava que el contacte amb la revista va ser a iniciativa dels periodistes de la publicació que mitjançant el web Torres and Earth van conèixer el treball d’investigació que s’està fent al Penedès per tal de lluitar contra els efectes del canvi climàtic a la vinya. Miquel Torres també recorda que a més de la seva empresa, altres empreses capdavanteres al Penedès, com Freixenet i Codorniu estan treballant en la mateixa línia, i ha posat com a exemple el congrés que aquestes empreses van organitzar conjuntament el passat mes de juny a Barcelona, el "Wineries for climate protection". En el reportatge es recullen algunes de les investigacions i proves que es fan a Torres per aconseguir que els ceps s’adaptin millor al progressiu escalfament del clima. Es treballa amb diferents alçades de ceps, portaempelts, o cobertures vegetals. Tot per aconseguir que no s’avanci la data d’inici de la verema. Torres està convençut que el canvi climàtic que s’està produint tindrà efectes en el futur al Penedès. Miquel Torres apunta que en els darrers 40 anys la temperatura ha augmentat un grau. Els efectes d’aquest canvi climàtic es noten , per exemple amb les dates en que en els darrers 10 anys s’ha iniciat la verema al Penedès, més avançada, si s’exclou la de l’any passat que va ser més normal.<br />