Dimecres, 7 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La verema de la DO Penedès igualarà els 240 M de quilos de raïm de l’any passat

Les previsions del Consell Regulador de la DO Penedès, sempre subjectes a l’evolució meteorològica, indiquen que enguany es colliran uns 240 milions de quilos de raïm, unes xifres de producció similars a les de l’any passat. 

<p />

El director del Consell Regulador, Francesc Olivella, parla de collita mitjana per la DO Penedès.

Quant a la qualitat, a causa del temps, el juny i el juliol han estat dos mesos de molta feina a la vinya, tractant la malura i el míldiu. Ara, segons Francesc Olivella, la infecció està aturada i "si tenim calor, vent i no plou, anem bé". I és que el cep necessita temperatures altes perquè la maduració sigui la correcta: 12 graus per al chardonnay i 11 per al macabeu.

Quant a la polèmica respecte la limitació de producció a 12.000 kg/h que aplicarà la DO Cava, Olivella recorda que la DO Penedès va ser pionera introduint la targeta magnètica, l’any 1991, i que des de fa anys apliquen estrictament el reglament. 

La DO Cava només fa dos anys que es va incorporar a la targeta única.

El director de la DO Penedès recalca que per elaborar un bon vi cal raïm de gran qualitat perquè al celler només es pot millorar el vi entre un 5 i un 10%.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: