Dissabte, 3 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Involucrada en la lluita contra el canvi climàtic

Vanesa Bujaldon torna satisfeta de la seva participació al Project Earth, que l’ha permès conèixer quatre ecosistemes diferents en 45 dies

La jove de Santa Margarida i els Monjos Vanesa Bujaldon ha tornat recentment de la seva participació en el Project Earth que promou l’empresa Opel. Durant uns 45 dies ha recorregut més de mig planeta, en companyia de diversos joves més d’arreu d’Europa i amb l’objectiu de conèixer projectes que vetllen per la preservació i recuperació del medi ambient. De la selva de Tanzània, als gels de l’Àrtic, i a les calors del Golf de Mèxic i les selves del Panama. <br />Bujaldon explica que ha estat un viatge molt llarg, però al mateix temps els ha permès conèixer quatre ecosistemes emblemàtics i dels més castigats per el canvi climàtic i l’acció de l’home. De totes aquestes zones, el que més l’ha impressionat ha estat el bosc tropical de Panama. Veure com vivien el dia a dia i conèixer personalment les seves dificultats va ser impactant.
Aquesta jove dels Monjos cada cop té més clar que tothom té un paper important a l’hora de protegir el medi ambient. De la seva experiència en aquest projecte destaca el fet que sí el paper de les administracions, ONG’s i empreses és important, el de les persones individuals també. I fer projectes que tinguin en compte les comunitats en que s’han d’implementar, els seus coneixements i les seves realitats ho és encara més. Cal treballar amb la gent del territori.

Encara refent-se del viatge, explicava també que ha estat una experiència molt enriquidora, i molt xocant en força moments. Ara vol poder fer arribar a la majoria de gent possible tot el que ha après i aquest missatge d’implicació i treball en la cura del medi ambient.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: