Divendres, 9 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

DaltaBAIX denuncia la suspensió del registre de parelles de fet als Monjos

La suspensió, que impedeix als veïns i veïnes registrar-se com a parelles de fet, va ser aprovada per unanimitat al ple de l’Ajuntament del passat 25 de juliol. La decisió arriba unes setmanes després que l’alcalde de Vilafranca prengués la mateixa decisió. <br />

En nom de l’Associació veïnal DaltaBAIX, Rosa Sadurní denuncia que la decisió priva als veïns del dret civil adquirit i que les possibles situacions fraudulentes que es puguin donar es podrien gestionar, sense recórrer a la prohibició, a través d’intensificar la tasca dels serveis socials.

Aquesta suspensió, que van aprovar per unanimitat el PSC, CiU, ERC i el PP, es justifica en el decret perquè "recentment s’ha detectat un increment de peticions d’inscripció al registre municipal d’unions estables, de parelles formades entre persones estrangeres i nacionals que aparentment no responen a una voluntat de convivència".

DaltaBAIX denuncia que es posa sota sospita a totes les persones nouvingudes que difícilment podran sortir de la seva situació d´"il·legalitat", ja que no podran acreditar els 3 anys de residència.<br />La denuncia de DaltaBAIX respon als objectius de foment de la transparència institucional i la participació ciutadana de l’entitat.

Rosa Sadurní, membre de DaltaBAIX, ha dit a la nostra emissora que al setembre demanaran per l’estat de la suspensió del registre.

DaltaBAIX és una associació de veïns i veïnes de Santa Margarida i els Monjos que treballa pel foment de la participació ciutadana, la transparència institucional, el debat social-polític, el desenvolupament sostenible del municipi, la cultura i la igualtat d’oportunitat, així com la plena sobirania de Catalunya a nivell local.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: