Tasts, poesia i entrepans de vi al Vijazz 2011
Un ampli programa de tasts, que va arrencar divendres a la tarda i va finalitzar dissabte a la nit, ha estat un dels elements destacats del Vijazz. <br />
Hi ha hagut tasts de xarel.lo, la varietat que vol ser estendard del Penedès, de sumoll, de vins rosats, de caves, de vins de finca, ecològics, vins dolços maridats i també un sopar de maridatges impossibles. Tots els tasts han estat molt concorreguts i han permès als amants del vi gaudir de nous sabors i de les explicacions dels professionals.
<br />El Vijazz també ha servit per presentar una novetat enogastronòmica, els "entrePANSdeVI", uns entrepans elaborats amb pa fet de vi. Aquesta alternativa ha estat creada per tres vilafranquines que han fundat la micro-empresa PANSdeVI. <br />Una de les sòcies, la Maria Fustero, estava satisfeta per la bona resposta obtinguda.
Desprès de fer diverses proves amb un forner de Vilafranca, a la massa mare del pa li han afegit un 10% de vi xarel·lo de la DO Penedès, però també d’altres varietats molt aromàtiques com la parellada o el macabeu.
I per segon any, l´escenari de la Rambla de Sant Francesc va acollir dissabte al vespre el Poètic Vijazz.
Sota l’impuls d’Albert Carrasco, diferents poetes penedesencs i de tot Catalunya van recitar poemes amb el "leit motiv" de passar una bona estona entre músiques de jazz i actuacions.<br />Carrasco estava satisfet amb el nou emplaçament que els permetia créixer.
Versos de poetes clàssics o moderns sobre la vinya, la verema i el vi van arrodonir una vetllada poètica que ja pensa en els reptes de l’any vinent, coincidint amb el sisè Vijazz.