Divendres, 2 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca i Subirats posen a debat l’art, el paisatge i l’enoturisme

El turisme i la seva relació amb el paisatge vitiviníciola han centrat les primeres ponències del III Congrés d’Art, Paisatge Vitivinícola i Enoturisme que se celebra a Subirats i Vilafranca.

Aquests dijous i divendres Subirats i Vilafranca acullen el III Congrés d’Art, Paisatge Vitivinícola i Enoturisme. El congrés neix de l’evolució del Congrés d’Art Paisatge Vitivinícola que s’ha celebrat a Subirats i el Meeting Internacional de les Rutes del Vi que se celebrava a Vilafranca. En aquesta tercera edició es volen crear espais de reflexió i compartir diferents experiències d’altres indrets, al voltant del Paisatge, l’Art i el turisme del Vi. La inauguració ha anat a càrrec del Subdirector General de Planificació Territorial i Paisatge de la Generalitat, Eduard Rossell, acompanyat per l’alcalde de Subirats, Antoni Soler, i la regidora de Comerç i Turisme de Vilafranca, Dolors Rius. Rossell ha remarcat la importància de la planificació territorial també per el turisme, i ha destacat com a element positiu que el congrés incorpori també l’enoturisme. Subdirector General de Planificació Territorial i Paisatge, també ha recordat que l’Alt Penedès va ser una comarca pionera en la aprovació  de la carta del paisatge. El Congrés, en la seva breu però definida trajectòria, s’ha caracteritzat per una banda per l’aprofundiment en els seus plantejaments inspiradors de tota la seva actuació, el paisatge vitivinícola és un factor cultural però també econòmic indissolublement lligat a la promoció econòmica i social del Penedès, comarca d’identitat vitivinícola oberta al progrés i a la compatibilitat amb altres activitats que s’articulin de forma harmònica amb ella. Les ponències del congrés s’agrupen en tres grans blocs. Un sobre "el territori del paisatge vitivinícola. Transformacions, alternatives i economia". Un segon bloc sobre "el paisatge vitivinícola com a valor cultural", i el tercer sobre "Enoturisme: economia de futur". Les sessions d’aquest dijous tenen lloc a la Masia Can Maristany, a Subirats, i les de divendres, a l’Auditori Municipal de Vilafranca. L’últim dia es farà un recorregut pels miradors realitzats dins dels projectes Vinyafranca i Miravinya. El comitè científic del Congrés està integrat per la Universitat Politècnica de Catalunya, Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona, Universitat Rovira i Virgili, Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Reus, Universitat de Barcelona, Facultat de Belles Arts, Institut d’Estudis Catalans, i la Institució Catalana d’Estudis Agraris, entre d’altres.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: