Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Agrícol ha celebrat una nova vetllada literària amb la lectura dels poemes de nous autors

L’acte començava amb una conferència a càrrec del professor de literatura catalana de la UAB, Jaume Aulet, qui va fer una aproximació a la poesia catalana del segle XXI.

Aulet va explicar que actualment les vies de difusió de la poesia passen per les editorials més petites ja que les grans se n’han allunyat. Tot i així, segons aquest professor de literatura, les necessitats poètiques es veuen cobertes gràcies a aquestes editorials més petites. D’altra banda, també va intentar explicar les diferents tendències actuals de la poesia deixant clar que és molt difícil distingir-les i que hi ha moltes opinions al respecte. A nivell personal, però, Aulet opta per una tendència: la poesia del silenci. El conferenciant, d’altra banda, també va parlar del paper de les noves tecnologies en la poesia i assegurava que encara s’han d’aprofitar molt més per fer-ne una major difusió.

Després de la conferència i sota el títol "Nova dècada, noves veus”, es van presentar i llegir els poemes de Santi Borrell, Guillem Villarroya, Francesc Pasqual, Marta Pérez i Gemma Arimany. Cadascun d’ells va fer una breu mirada a l’obra d’un altre dels companys, destacant-ne un parell de poemes representatius. D’aquesta manera els poetes van oferir una visió personal de l’obra de cada poeta present a la vetllada.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: