Dilluns, 29 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Flama del Canigó arribarà a Torrelles de Foix, i des d’allà es repartirà per la resta de la comarca

La seu de Vilafranca d’Omnium Cultural ha acollit la presentació dels actes que es faran a la vila per tal de rebre la flama del Canigó. Com és tradicional, la Flama sortirà des de Torrelles de Foix el dia 23 de juny després d’arribar des del Canigó aproximadament a les 5 de la tarda.

Des d’allà una caravana de cotxes durà la flama en un fanalet fins a Pacs. A partir d’aquí el Club Atletisme Vilafranca portarà la Flama fins a Vilafranca entrant per la carretera de Sant Martí i arribant a l’Era Enrajolada. En aquest punt la cercavila continuarà a peu acompanyada per membres dels Xicots de Vilafranca i la Joves Xiquets de Vilafranca fins el parc del Tívoli.<br />En aquest punt, com explica el president d’Omnium Alt Penedès, en Ricard Serra, els ajuntaments i entitats que ho desitgin podran recollir la flama.
Des d’Omnium recorden que es tracta d’una festa popular i tradicional que ajuda a la cohesió i construcció nacional. Serra apuntava que la voluntat és promoure Sant Joan com a festa nacional dels Països Catalans tot potenciant la cultura popular i tradicional a nivell local i nacional.

Serra destacava també que Sant Joan és una festa amb molt de simbolisme, i en aquest sentit recordava que l’any passat van cremar a la foguera el text del decret de nova planta. Enguany hi cremaran un text del tribunal constitucional sobre l’Estatut del 2010.

Els actes finalitzaran amb la interpretació de sardanes a càrrec de la vilafranquina cobla Catania.<br />El recorregut de la Flama per Vilafranca serà des de l’Era Enrajolada, carrer Hermenegild Clascar, General Prim, Rambla de Sant Francesc, Avinguda Tarragona, carrer Bisbe Morgades i plaça del Tívoli.<br />Les entitats, associacions i ajuntaments que vulguin recollir la flama del Canigó el dijous dia 23 al Tívoli es poden posar en contacte amb el Consell Comarcal de l’Alt Penedès o amb Omnium Cultural Alt Penedès per tal de coordinar la recollida.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: