Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca ha homenatjat Rodolf Llorens i Jordana

<p />Quan passen pocs mesos de la celebració del centenari del seu naixement, el Servei de Cultura ha organizat una jornada d’homenatge al filòsof, assagista i novel·lista vilafranquí, Rodolf Llorens i Jordana.   

L’impulsor de la sessió, el professor de l’institut Eugeni d’Ors Fonxo Blanc, afirma que Llorens i Jordana ha estat "un clàssic viu" i els vilafranquins n’hem d’estar contents. Blanc recorda que l’any 1984, un any abans que morís, va venir des de Caracas a passar uns dies a Vilafranca convidat per l’ajuntament i va participar en diversos actes i reconeixements. 

<div></div>
Dissabte, sota el títol "L’hegemonia intel·lectual de Rodolf Llorens i Jordana", 7 intel·lectuals vilafranquins i forans van exposar al Claustre de Sant Francesc els seus estudis sobre Rodolf Llorens i Jordana. La cloenda va anar a càrrec de l’actor Jaume Montané que va fer una lectura dramatitzada. 

Nascut a Vilafranca el 1910 i mort a Caracas l’any 1985, Llorens i Jordana es convertí ben aviat en un gran dinamitzador cultural i en un notable polític vinculat, primer a ERC i a la Unió de Rabassaires i més endavant al PSUC. Exiliat a Caracas, va ser professor a la Facultat de Filosofia i es dedicà també al cinema. Sense oblidar mai els seus orígens va ser president del Centre Català, va fundar el col·lectiu Terra Ferma i va ser mantenidor dels Jocs Florals. 

Quant a la seva obra, Fonxo Blanc el descriu com un gran enciclopedista, un declarat anti-Eugeni d’Ors, popular i al mateix temps, molt original. 

Entre la seva obra escrita, destaquen els títols La Ben Nascuda, rèplica a La Ben Plantada d’Eugeni d’Ors, reeditat per Andana, Josep Robreño i el nou concepte de la Renaixença i l’Hegemonia vilafranquina en l’hegemonia catalana .

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: