Dilluns, 25 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’equip de govern mantindrà l’acord assolit amb l’AMPA de les llars d’infants; que assegura unes quotes socials i una pujada màxima de l’IPC

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, acompanyat del regidor d’hisenda Aureli Ruiz i la regidora d’Ensenyament Ramona Suriol, ha volgut explicar els acords als qual han arribat aquesta mateixa setmana amb l’AMPA de les llars, però també en principi amb la resta de forces polítiques.

 

<div></div>
Regull ha comentat que en una reunió a primers de setmana en que hi era l’AMPA de les llars, però també representants de tots els partits presents al consistori, s’ha arribat a un consens de proposta de preu de cara al proper curs. L’alcalde ha lamentat que tot i aquest acord alguna formació encara estigui utilitzant aquest tema en clau electoralista.<br />Regull i Suriol han remarcat que l’acord al qual s’ha arribat permet mantenir les bonificacions a les rendes més baixes de la primera proposta que feia l’equip de govern per el proper curs; però que al mateix temps s’acorda que a la part alta dels barems la pujada respecte els preus que s’estan pagant aquest curs mai serà superior a l’IPC del 2010 calculat en el 3’8%.

Des de l’equip de govern consideren que cal tenir present que les bonificacions a les rendes baixes que es mantenen repercuteixen en prop del 70% de les famílies que porten els seus fills a les llars; amb la qual cosa és del tot justificat fer un esforç per mantenir-les.

Regull remarcava que caldrà que el govern municipal faci un esforç pressupostari per donar cobertura a aquesta nova proposta. També insistia en que és la que ha sortit d’un ampli consens, i lamentava que sobre tot el PSC en fes encara avui falses lectures i un ús partidista.

Cal recordar que per tal que aquesta proposta sigui una realitat, haurà de passar per sessió plenària. Regull confia què, donat que tots els partits hi eren presents, no hagi de ser un problema aprovar-la en els primers plens del proper mandat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: