Dissabte, 3 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Santa Margarida i el Monjos nega les acusacions dels col·lectius ecologistes i assegura que les proves demostren que l’emissió de gasos es redueix

<p style="text-align: justify;">A més, afirmen que no ha estat l’Ajuntament sinó la Generalitat qui ha donat el permís per aquesta activitat, ja que sobrepassa les competències municipals.

També volen deixar clar que les proves efectuades fins el moment, avalades per la Generalitat i la universitat Rovira i Virgili permeten demostrar que amb la substitució d’una part del carbó s’aconsegueix una reducció de l’emissió de gasos d’efecte hivernacle a l’atmosfera, mentre que altres tipus d’elements que es poden emetre són molt inferiors als nivells permesos per la legislació. Recorden que aquest tipus d’incineració fa anys que ja es porta a terme a cimenteres d’Holanda, Alemanya o Suïssa i que també a l’estat espanyol moltes empreses del sector ja han anat incorporant la utilització, en petits percentatges, d’aquest tipus de combustibles alternatius com són les restes de poda vegetal (biomassa), fangs de depuradora o determinats residus urbans.<br />Afegeixen que l’Ajuntament no ha volgut mai ocultar aquest procés i que en tot moment han estat al corrent dels assaigs i proves, en especial als propis treballadors de l’empresa i el conjunt de grups del consistori. <br /> No entenen però que els grups ecologistes hagin triat aquest moment tant proper a les eleccions municipals per anunciar-ho quan fa més de 3 anys que s’està treballant en el tema. I per això asseguren que els que han actuat amb mala fe han estat ells.  Per últim diuen que tant des de la pròpia cimentera, com des de l’ajuntament, s’està disposat a donar tot tipus d’informació a tothom qui ho sol·liciti.<br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: