Els xarel.lo i la cuina del Penedès tornen a maridar
Aquest divendres se celebrarà la tercera edició del Sopar de Xarerl.lo del Penedès al Vinseum.
L’acte l’organitzen el restaurant Gat Blau de Vilafranca i el Consell Regulador de la Denominació d’Origen Penedès amb la col.laboració del Vinseum. L’atractiu d’aquest sopar és que s’acompanya en tots els plats per un vi elaborat amb la varietat xarel.lo, la més característica i distintiva del Penedès. L’enòleg de cada celler participant explica als comensals com s’ha maridat el vi amb el plat. La propietària del restaurant Gat Blau, Olga Guasch, explica que en tres anys no s’ha repetit cap vi de xarel.lo. També assenyala que la tercera edició consolida una activitat que té una valoració molt positiva i que permet desfer alguns tòpics gastronòmics atribuits als vins blancs. Per la seva banda el director del consell regulador, Josep Ribas, recorda que un dels aspectes destacats del pla estratègic de l’organisme que dirigeix és el de la potenciació de la varietat xarel.lo, constatant que en funció de la seva elaboració és un vi que pot acompanyar qualsevol plat. Per poder gaudir d’aquest maridatge cal fer una reserva prèvia al telèfon 610 243 747 del Gat Blau. El preu per persona és de 40€ i s’oferten 75 places. El sopar del xarel.lo començarà a les vuit del vespre d’aquest divendres amb una visita al Vinseum i els plats se serviran a la Capella de Sant Pelegrí a les nou de la nit.