Dimarts, 6 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Expectació a Vilafranca en la presentació de la primera guia de pràctica clínica sobre el TDAH

<p />L’Escorxador es va omplir per conèixer de primera mà aquesta guia, la primera d’aquestes característiques que s’ha editat a l’Estat. Enfocada en infants i adolescents, ha anat a càrrec d’un equip multidisciplinar encapçalat pel Doctor José Ángel Alda, cap de Psiquiatria de l’Hospital infantil Sant Joan de Déu.

La guia es va publicar a finals de l’any passat i està disponible a internet, on es pot descarregar en format PDF gratuïtament. El seu responsable, el Dr. Alda, en destaca la seva qualitat i diu que és un referent a tot l’Estat. 

Mares, pares i sobretot professionals omplien l’Escorxador i és que els professionals que poden diagnosticar un TDAH són els mestres, els pediatres, els psiquiatres, els neuròlegs o els psicòlegs clínics.  

El Trastorn per dèficit d’atenció amb o sense hiperactivitat, també conegut com a TDAH, es caracteritza per tres símptomes: dificultat per mantenir l’atenció, hiperactivitat i impulsivitat com explica el Dr. Alda.  

Un diagnòstic a temps, així com un tractament multimodal són elements preventius que ajuden a minimitzar el trastorn, i poden evitar problemes d’aprenentatge, abandonament escolar, conductes dissocials, desajustos emocionals i, a la llarga, estalviar despeses sanitàries i socials.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: