Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El BOP publica les llistes candidates a les municipals de l’Alt Penedès

Finalment a Vilafranca concorreran vuit llistes electorals en els propers comicis del 22 de maig i en el conjunt de la comarca són un total de 106 llistes.

El butlletí oficial de la província de Barcelona publica avui totes les candidatures que es presenten a les properes eleccions municipals a l’Alt Penedès. CiU i el PSC presenten llista a tots i cadascun dels 27 municipis de la comarca. El PP a 16 municipis, ERC a 15, ICV a sis i la Cup a 4. També hi ha dus candidatures de Plataforma per Catalunya , 7 d’independents i una agrupació d’electors. A la capital de comarca seran les vuit que s’han anat anunciant en les darreres setmanes. Es presenten les forces que actualment ja tenen representació, és a dir el PSC amb Francisco Romero al capdavant, CiU amb l’actual alcalde Pere Regull, la CUP amb Llorenç Casanova, el PP amb Josep Ramon, ERC amb Pep Quelart, ICV amb Bernat Villarroya. A més torna a repetir la Plataforma per Catalunya amb Carme Segarra, i com a novetat una candidatura de Solidaritat per la Independència amb Salvador Busquets.  Pel que fa als municipis de la comarca amb més població cal assenyalar que a Sant Sadurní es presenten les mateixes 5 forces polítiques que ja es troben representades en el consistori actual, és a dir CiU, PSC, AMI, ERC i PP. Als Monjos hi ha quatre candidatures, les del PSC, CiU, ERC i el PP, i a Gelida sis candidatures, PSC, CiU, ERC, ICV, a més del PP i una Agrupació de Veïns.  Es dóna el cas que a cinc municipis només hi concorren CiU i PSC, són Les Cabanyes, Pacs, el Pla, Sant Cugat Sesgarrigues i Vilobí.  En canvi a municipis petits com Santa Fe es presenten tres llistes o a Mediona quatre. Potser el cas més remarcable és el de Torrelles de Foix amb sis candidatures. I a l’altra cara de la moneda Olèrdola on en aquesta ocasió ERC no es presentarà i seràn només tres candidatures, la de Progrés Municipal, vinculada al PSC, la de CiU i la del PP.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: