Dilluns, 5 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Abordar les problemàtiques dels joves en exclusió i consum de drogues

Plantejar-se com treballar amb els joves en risc d’exclusió social, i el consum de drogues, objectiu de la jornada que s’ha fet avui a Vilafranca

Uns 200 professionals d’arreu de Catalunya s’han trobat avui a l’Auditori Municipal de Vilafranca per tal de parlar sobre joves en vulnerabilitat social i drogues, en una sessió de treball organitzada pel Pla de Drogues de l’Alt Penedès. El Pla està compost pel CAS de Drogodependències de la Mancomunitat Penedès Garraf, el Servei de Joventut del Consell Comarcal de l’Alt Penedès i 21 municipis de la comarca.<br />La sessió s’ha estructurat en diverses xerrades i conferències, com per exemple la que ha ofert David Pere, psicòleg social, que ha parlat de els joves vulnerables en la societat catalana actual. Comentava els diferents factors que poden influir en la vulnerabilitat social, tot apuntant que tradicionalment el treball es considerava com un factor integrador. Una situació, explicava Pere, que ha variat en aquests moments degut a la precarietat laboral i la sobre preparació dels joves, que els aboca sovint a una situació de vulnerabilitat que te conseqüències emocionals que cal vetllar.
Un altra dels conferenciants era el psicòleg i educador Jaume Funes, que centrava la seva intervenció en com "influir sobre els usos problemàtics de drogues quan les raons per viure sense elles són poques". En aquest sentit apuntava que cal plantejar-se sí cal centrar-se en el tema de les drogues, o cal enfocar la feina a pensar en positiu i oferir sortides als joves.

Les sessions han començat aquest matí a primera hora, i és previst que s’acabin cap a les 6 de la tarda. De fet a la tarda hi haurà diversos tallers que tindran lloc a l’Escorxador.<br />Des de l’organització, el Coordinador del Pla de Drogues de l’Alt Penedès, Otger Ametller, remarcava la voluntat dels professionals de debatre sobre la dificultat de treballar amb certs col·lectius de joves que es troben en una situació de risc social d’exclusió.

Comentaven des del Pla de Drogues de l’Alt Penedès que cal ser conscients que la situació social és actualment complicada, i que els joves es troben davant de situacions de desigualtat i precarietat en molts àmbits que fan que sigui també necessari abordar des dels diferents serveis que els atenen la seves problemàtiques amb un treball transversal.<br />Posar les bases per facilitar aquesta transversalitat és un dels objectius de la sessió d’avui.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: