Dissabte, 30 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Trencades les negociacions per al conveni laboral del sector del cava

<p />Aquest dilluns, pràcticament al mateix temps que el Consell Regulador del Cava anunciava xifres rècord de comercialització, es trencaven les negociacions del conveni del cava i dels vins escumosos de Catalunya per al 2010.

El trencament arriba després de diverses reunions al Tribunal Laboral de Catalunya, que ha actuat d’òrgan mediador. 

El responsable d’alimentació de CCOO a l’Alt Penedès-Garraf, Sergi Lozano, denuncia la manca de serietat de les patronals Pimecava i Institut del Cava. Segons es queixa, en les negociacions han anat posant sobre la taula propostes, que al dia següent retiraven.

Des de l’inici de les negociacions, la proposta sindical va ser d’un conveni de transició per a l’any 2010 que garantís l’IPC. <br />CCOO denuncia, però, que intentant aprofitar la situació general, els empresaris del cava han basat les seves pretensions a eliminar articles del conveni, com la gratificació per permanència (un premi al treballador que abandona l’empresa a partir dels 55 anys). A canvi d’aquest retrocés i altres, la patronal ofereix un increment del 1,5% quan l’IPC de l’any passat va ser del 3%. <br />Un altre l’argument de la patronal, que López critica, és l’actual conjuntura econòmica del país i la situació econòmica del sector del cava; quan acabaven de donar a conèixer unes vendes rècord.

Davant d’aquesta situació, la Federació Agroalimentària de CCOO de Catalunya empren mobilitzacions que començaran dijous de la setmana vinent a les 12 del migdia, a la Plaça de l’ Ajuntament de Sant Sadurní.

L’acció reivindicativa anirà a càrrec dels delegats de CCOO que volen escenificar la més enèrgica repulsa a la falta de serietat i coherència de les patronals del sector del cava.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: