Dimecres, 7 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’administració al costat del sector del cava

<br />El conseller d’agricultura i el secretari d’estat es comprometen amb el els empresaris del cava per tal d’adaptar la normativa a les necessitats del sector.

Al final de la roda de premsa que servia dilluns per presentar els resultats de les vendes de cava del 2010 hi va haver un brindis en el que hi van participar, a més dels ponents a la roda de premsa, també els presidents de les dues companyies de cava més importants del sector, Josep Lluís Bonet de Freixenet i Maria del Mar Raventós de Codorniu. Una instants abans el president del consell regulador del cava, Gustau García Guillamet, va acabar la seva intervenció en roda de premsa adreçant-se als representants polítics que l’acompanyaven a la taula, indicant que la normativa que impulsen les administracions és fonamental per la bona marxa del sector en el futur. Guillamet feia referencia doncs al debat que es genera a la Unió Europea sobre la nova OCM del vi. Guillamet va recordar que el sector del cava ha fet arribar les seves inquietuds dient com el sector pensa que ha de ser regulat. El conseller d’Agricultura,  Josep Maria Pelegrí, va afirmar que el Departament d’Agricultura, vol ser un aliat del sector vitivinícola català, i el vol ajudar en la promoció, comercialització i venda dels vins i caves. El conseller va afegir el paper de l’Institut Català de la Vinya i el Vi  en aquesta tasca de suport i que la generalitat no ha de limitar el sector amb un excés de burocràcia. Per la seva part el secretari d’Estat de Medi Rural, Josep Puxeu, va felicitar els representants del sector pels bons resultats del 2010. També va destacar la bona marxa de la mesura de promoció en mercats de països fora de la Unió Europea, que persegueix fomentar el consum dels vins europeus. Es una eina que ha tingut una repercussió important ens els vins i caves catalans. Puxeu va defensar les polítiques de liberalització i va assenyalar que altres zones de producció de vi tranquil d’Espanya que ara passen per mals moments haurien d’aprendre del sector del cava. Desprès del brindis final de la roda de premsa el presidents de Freixenet i Codorniu van compartir una xerrada amb el president del consell del cava, el conseller d’agricultura i el secretari d’estat.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: