Dimarts, 6 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La muntanya de Sant Pau es recupera com espai per a la natura, el lleure, el turisme, l’esport i la cultura

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, acompanyat pel regidor d’Obres i Projectes, Aureli Ruiz, i la regidora de Medi Ambient, Ramona Suriol, ha visitat les obres executades en els darrers mesos a la muntanya de Sant Pau per tal de recuperar-la com espai de natura, de lleure, de turisme, d’esport i de cultura.

<p />

Aquest turó és un espai emblemàtic referent per a la vila i la comarca. Posseeix un alt valor paisatgístic, agrícola i forestal. Des del mirador es pot gaudir del magnífic perfil de ponent de la ciutat i, als peus, de la vall agrícola de les Clotes. Com a teló de fons, el perfil de la serralada prelitoral i una esplèndida vista panoràmica que va des de La Granada fins a Santa Margarida i els Monjos.<br />L’arquitecte que ha dirigit les actuacions, Pau Batlle, ha explicat que s’ha condicionat l’esplanada de l’ermita de Sant Pau, s’ha rehabilitat la sala inferior a aquesta esplanada, s’han millorat els camins d’accés i s’han replantat les feixes agrícoles inferiors, amb l’objectiu de recuperar un espai emblemàtic en l’entorn privilegiat de la muntanya. <br />El mirador és una esplanada d’uns 600 m2, on s’hi troba la cova amb l’ermita de Sant Pau. En aquesta intervenció, s’ha millorat el paviment, s’ha substituït la barana existent, s’han col·locat bancs per seure i s’ha renovat l’enllumenat públic. També s’ha adequat l’enjardinament, conservant els xiprers ja existents, alguns d’ells centenaris. Pau Batlle comentava els treballs fets amb el suport dels fons FEDER.

L’adequació d’aquest espai ha consistit en l’enderroc del cobert d’entrada, el reforç de la volta i el rebaix i millora del paviment, que s’ha col·locat de fusta protegida per anar a l’exterior.<br />També s’ha intervingut en els camins d’accés al mirador i a les feixes agrícoles inferiors. En els camins s’han col·locat travesses de fusta tractada per millorar-ne el ferm i fer-los més còmodes al pas dels vianants. Així mateix s’ha condicionat una zona per al pícnic amb taules de fusta i s’han col·locat diversos plafons indicatius sobre els valors de l’espai, així com mapes de situació.<br />L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha aprofitat per convidar a conèixer l’espai de la muntanya de Sant Pau, un cop realitzat aquest conjunt de millores. Regull ho recomanava especialment a les persones que fa poc que viuen a Vilafranca, perquè descobreixin aquest indret privilegiat i gaudeixin del paisatge i de la natura.

Regull demanava la col·laboració i el civisme dels ciutadans per mantenir i millorar aquest espai que, amb les millores realitzades, s’ha revaloritzat. L’alcalde ha qualificat la plana de les Clotes com el gran jardí de Vilafranca.<br />Les actuacions a Sant Pau, amb un pressupost proper als 300.000 euros, han estat cofinançades al 50% pels Fons FEDER (Fons Europeus de Desenvolupament Regional).

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: