Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Fundació Amàlia Soler millorarà l’ús del català

<p /> El Centre de Normalització Lingüística de l’Alt Penedès i el Garraf i la Fundació Amàlia Soler de Vilafranca han signat un conveni amb l’objectiu de millorar l’ús de la llengua catalana del personal de la Fundació. 

Segons la Llei de política lingüística, tot el personal d’organitzacions, com ara la Fundació, que atén el públic ha d’estar en condicions d’entendre el català per tal que l’usuari no hagi de canviar de llengua.  

<div></div>
El conveni signat preveu que, durant el període de dos anys, es facin diverses actuacions com ara l’elaboració d’uns criteris lingüístics i l’aplicació del programa de "Voluntariat per la llengua" dins de la mateixa empresa. Així mateix, també es facilita l’accés als cursos de català que organitza el Centre al personal.

Amb aquest conveni s’ha iniciat el programa del Voluntariat lingüístic a les empreses. En el cas de la Fundació, hi participen 5 voluntàries i 11 aprenentes que s’organitzen en petits grups que es troben una hora a la setmana, durant deu setmanes, per practicar el català i augmentar la seva fluïdesa, i afavorir així l’ús del català a l’empresa.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: