Diumenge, 11 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La cap de zona de les biblioteques de l’Alt Penedès i el Garraf, Núria del Campo creu totalment necessària una nova biblioteca a Vilafranca

Malgrat això, segons un estudi de la Diputació de Barcelona, les Biblioteques de l’Alt Penedès han millorat en diversos aspectes, tot i que encara estan per sota de la mitjana.

<p />

Les dades positives les trobem principalment en 3 punts clau: En nombre de préstecs, amb un total de 235MIL a tota la comarca, el servei d’Internet amb 52MIL usos durant el darrer any, i en visites, que han augmentat un 5% en el període del 2007 al 2010. També cal destacar que un 37% dels penedesencs disposen de carnet d’alguna de les biblioteques de la comarca. <br />Recordem que actualment només 4 municipis de la nostra comarca disposen d’una biblioteca de la Diputació de Barcelona com són Santa Margarida i els Monjos, Sant Sadurní d’Anoia, Sant Pere de Riudebitlles i Vilafranca, a banda del Bibliobús que abasta la resta de municipis de l’Alt Penedès i alguns del Garraf. <br />Per tots aquests motius, la cap de zona de les biblioteques de l’Alt Penedès i el Garraf, Núria del Campo, destaca aquestes millores que s’han produït en els darrers anys.<br />Del Campo, comentava però que el Penedès encara té algunes mancances importants, sobretot pel que fa a la quantitat de biblioteques que correspondrien a alguns municipis pel nombre d’habitants que tenen. Especialment en el cas de Vilafranca. Una taca negativa doncs, dins de totes aquestes millores.<br />Del Campo, comentava que malgrat Gelida i Sant Quintí de Mediona també disposen de biblioteca, no pertanyen a la Diputació. <br />Tornant a les visites, la cap d’aquest servei apuntava que un dels possibles motius d’aquest creixement, podria ser la crisi econòmica, ja que molta gent ha aprofitat per estalviar en llibres i diaris, anant a les biblioteques.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: