Diumenge, 1 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ICV presentarà una moció al proper ple per tal de millorar la transparència informativa de l’Ajuntament de Vilafranca

El grup municipal vol fer-ho seguint els estàndards internacionals. La moció proposa que Vilafranca participi en l’Índex de Transparència dels Ajuntaments que publica anualment l’organització de Transparència Internacional amb l’objectiu d’informar a la ciutadania, lluitar contra la desafecció política i fomentar la participació de la ciutadania en els afers públics.

En aquest context, ICV-EUiA presentarà una moció al proper Ple municipal demanant que l’Ajuntament contesti el qüestionari elaborat per l’organització de la Transparència Internacional, que consisteix en 80 preguntes sobre la disponibilitat d’informació sobre diferents assumptes a la web municipal organitzades en 5 blocs: (1) informació sobre la corporació municipal, (2) relació amb els ciutadans i la societat, (3) transparència econòmico-financera, (4) transparència en la contractació de serveis i (5) transparència en temes d’urbanisme i obra pública. <br />La voluntat de la moció és que l’Ajuntament de Vilafranca agafi el compromís de respondre anualment aquest qüestionari, sigui quin sigui el govern que sorgeixi de les properes eleccions del mes de maig i per això des d’Iniciativa consideren que ara és un bon moment per fer aquest debat de forma oberta.<br />Cal destacar que a Catalunya, ajuntaments com els de Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Manresa, Reus o Mataró, entre d’altres, ja participen anualment de l’Índex de Transparència dels Ajuntaments.<br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: