Diumenge, 1 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ICV de Vilafranca demana més polítiques d’igualtat de gènere

ICV ha presentat les propostes municipals en matèria d’igualtat en el marc del Dia Internacional de les Dones, i vol que qualsevol actuació municipal incorpori la perspectiva de gènere.

Coincidint amb la celebració del Dia Internacional de les Dones i amb els actes de reivindicació i sensibilització que es fan al llarg de tota aquesta setmana, Iniciativa per Catalunya Verds de Vilafranca ha presentat les prioritats municipals de la formació en matèria d’igualtat. La portaveu d’Iniciativa, Aida Girona, ha destacat que considera prioritari implicar tant dones com homes en el treball per la igualtat, és a dir implicar a tota la ciutadania. També ha indicat que a nivell municipal es poden dur a terme moltes actuacions per millorar les situacions de desigualtat actuals, actuacions que cal que esdevinguin una política prioritària a l’Ajuntament. Girona destaca en primer lloc les polítiques adreçades a la formació i sensibilització de la ciutadania en general i, en especial, de col·lectius implicats en l’àmbit educatiu. Girona ha destacat també mesures adreçades a sensibilitzar l’empresariat vilafranquí i a millorar els horaris laborals i facilitar la conciliació laboral, familiar i personal d’homes i dones. Finalment Girona ha indicat per exemple, que la priorització de tots els aspectes relacionats amb la mobilitat quotidiana, la via pública i l’accesibilitat dels carrers té un major impacte sobre les dones ja que, majoritàriament encara ara, utilitzen més l’espai públic. Al seu torn, el regidor Bernat Villarroya, indica que a dia d’avui  la igualtat real encara és un repte per assolir i ha destacat que en època de crisi és més fàcil que empitjorin les condicions econòmiques i socials, creant-se nous focus d’exclusió i que aquests, generalment, solen afectar de forma més punyent als col·lectius que ja es troben en situació de desigualtat. <br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: