Dimecres, 4 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El PSC proposa que l’Escola d’Art Arsenal ofereixi estudis universitaris de Disseny i que es traslladi a l’antic Hospital del carrer Sant Pere

D’altra banda, també es comprometen a impulsar una nova Llar d’Infants al barri de les Clotes i una escola al Molí d’en Rovira.

 

<div></div>
El candidat socialista, Francisco Romero acompanyat pel regidor Ramon Zaballa i Quima Ricart, número 5 a les llistes per a les properes eleccions, presentaven aquestes propostes al Claustre de Sant Francesc com a lloc emblemàtic per traslladar-hi l’escola d’Art municipal. D’aquesta manera, el PSC fa evident la seva prioritat per l’educació a Vilafranca. Consideren que la Llar d’infants a les Clotes és una prioritat per tal d’augmentar l’oferta de places públiques. Pel que fa a la primària, creuen que és necessari planificar una nova escola al Molí d’en Rovira, ja que actualment algunes línies de les escoles de Vilafranca estan saturades.

D’altra banda, i davant de les retallades del Departament, el PSC es compromet també a contractar les vetlladores que actualment tenen algunes escoles, i que possiblement es deixaran de pagar.

<br />Però, sens dubte, la proposta més rellevant és el fet de voler convertir l’Escola d’Art Arsenal en una Escola d’Art Superior de Disseny, a l’alçada d’altres com la Massana a Barcelona. Segons el PSC, els estudis impartits serien equivalents a estudis universitaris, amb 240 crèdits ECTS amb l’obtenció d’un títol homologat. També destaca el fet de voler-ho  traslladar a l’antic Hospital, al carrer Sant Pere.

El PSC també creu que seria una bona data ja que coincidiria amb el 40è aniversari de l’Arsenal. De moment, segons el PSC, l’Escola ho veu amb bon ulls, i disposarien del personal necessari per tirar-ho endavant, tot i que s’hauria de negociar amb el Departament d’Educació la possibilitat d’ampliar l’oferta. Aprofitant aquest trasllat, Romero proposava convertir l’edifici del carrer de la Font en un espai per a joves, mentre que no s’acabin les obres de Cal Berger.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: