Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Bona acollida del Penedès a l’edició en català de La Vanguardia

La presentació de l’edició en català del diari La Vanguàrdia va generar una gran expectació a Vilafranca en un acte que comptava amb la participació dels col.lumnistes Quim Monzó i Jordi Llavina.

L’auditori de Vilafranca es va vestir de gala i es va omplir fins dalt per rebre la presentació de la nova edició en català del diari la Vanguardia . A partir del mes de maig es podrà trobar als quioscos del nostre país l’edició en català del diari més antic, una publicació amb 130 anys d’història. De fet d’història es va parlar també ahir perquè tots els parlaments van coincidir en assenyalar que aquesta novetat suposa una fita històrica. Entre els ponents hi havia l’escriptor i columnista Quim Monzó, que ens explicava que a partir d’ara els redactors poden escriure en la llengua que els és més pròpia. Quim Monzó, lluny de la seva habitual oratòria, va explicar també l’extraordinària complexitat que exigeix ??editar simultàniament un diari en dues llengües, sense que sigui una simple traducció. Personalment considera important que la Vanguardia es pugui llegir en català. L’acte estava presidit per l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, que va donar la benvinguda assenyalant que es tracta d’un pas molt important per el país, que es pot dir que ja s’ha fet adult i pot estar preparat per una consulta sobre el dret a decidir.  Regull va afegir que si ara per fi surt la vanguardia en català significa que la nostra llengua no està tan malament com algú podria pensar. Per la seva part l’escriptor i columnista del diari, Jordi Llavina, va recordar les dificultats d’escriure cròniques castelleres en castellà per felicitar-se d’aquest pas del diari que a partir d’ara permetrà als periodistes expressar-se amb més normalitat. L’acte comptava també amb la intervenció de Miquel Molina, sots-director de La Vanguardia, que va agrair la nombrosa assistència de públic. Va explicar que estan fent presentacions com aquesta a totes les capitals de comarca, un fet que els acosta als lectors i que els permet comprovar el seguiment que té el diari arreu de Catalunya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: