Dissabte, 3 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

AI denuncia, a Vilafranca, la indefensió dels menors als centres de protecció terapèutics

<p />Els menors ingressats en centres de protecció terapèutics són invisibles per les administracions segons constata l’Informe sobre centres de protecció de menors terapèutics de Catalunya i de l’Estat elaborat per Amnistia Internacional.

Titulat "Si torno, em mato", denuncia que no se sap del cert quants menors hi ha en aquest tipus de centres, ni quants centres de protecció terapèutics existeixen. A Catalunya, en funció de quin departament facilita la informació, n’hi ha entre 5 o 14. 

Amnistia critica que aquesta manca d’informació extrema la seva situació d’indefensió i de vulnerabilitat. I va més enllà i denuncia que té constància d’alguns abusos i violacions de drets humans que pateixen aquests menors en centres de protecció terapèutics.  <br />Ahir dijous, en la presentació de l’Informe a Vilafranca, la coordinadora d’Amnistia Internacional a Catalunya, Imma Guixé, parlava d’abusos sexuals, maltractament i medicació excessiva.

Amb l’Informe a la mà, Amnistia està treballant amb l’Administració central i autonòmica perquè la situació d’aquests menors canviï radicalment. Cal, diu Guixé, que es visibilitzi als menors en el sistema de protecció, s’investiguin els abusos contra menors internats i es reguli el funcionament d’aquests centres.

A l’acte també hi participava Joan Almirall, psicòleg del Departament de Justícia especialista en adolescència, que puntualitzava que el percentatge de menors que poden haver patit abusos és molt petit. Almirall diu, que no obstant, l’Informe servirà perquè el sistema millori. 

La presentació de l’Informe sobre centres de protecció de menors terapèutics forma part dels actes de commemoració dels deu anys d’Amnistia Internacional a l’Alt Penedès, encetat l’abril de 2010.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: