Dilluns, 5 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

UP vol revalidar els bons resultats a les Cambres Agràries

Unió de Pagesos es presenta a les eleccions a Cambres Agràries amb la voluntat de garantir la competitivitat i el futur de la pagesia catalana

La seu del sindicat pagès a Vilafranca ha acollit la presentació de la candidatura per la demarcació de Barcelona a les properes eleccions sindicals a Cambres Agràries, que s’han de celebrar el proper 20 de febrer. La penedesenca Maria Rovira encapçala la llista, amb la voluntat de repetir els bons resultats de les darreres eleccions celebrades el 2007 i que van donar a Unió de Pagesos setze dels vint-i-cinc membres de la Cambra Agrària de Barcelona. Per sobre de tot, Rovira considera important que la pagesia participi en aquest procés per tal de deixar clar qui vol que el representi davant de l’administració.<br />Els candidats penedesencs van fer la presentació de la seva candidatura acompanyats del Coordinador Nacional d’Unió de Pagesos Joan Caball, que va destacar la feina feta al llarg d’aquests darrers quatre anys per el sindicat en defensa dels interessos de la pagesia. Així exposava que continuen demanant la realització d’estudis d’impacte ambiental, i la llei d’espais agraris a nivell general.<br />Parlant més concretament de propostes per el Penedès, la cap de llista Maria Rovira apuntava que aposten per defensar un preu just per el raïm i el vi; i per aconseguir que tiri endavant la verema en verd davant la finalització de les destil·lacions de crisi.
Des de Unió de Pagesos remarquen també que cal tenir clar que no arribaran més diners, però que el que cal és fer-ne una millor redistribució manera.<br />Rovira insistia també en què des del sindicat han demanant de manera insistent que l’administració actiu i faci d’àrbitre en els conflictes entre els sector pagès i per exemple amb les grans distribuïdores. És de fet una eterna demanda que fan els pagesos per tal de deixar de vendre per sota dels preus de cost.

Tot i que des de certes instàncies s’apunta que sinó no es pot vendre, Unió de Pagesos considera que ja toca que algú actuï i faci possible que s’estableixin unes regles de joc que permetin la supervivència de les explotacions agràries.<br />Pel que fa a candidats penedesencs, a banda de la cap de llista que és Maria Rovira hi ha en el número 3 Josep-Joan Saumell, coordinador comarcal del sindicat; Josep Marrugat en el número 14; Maria Grau en el número 20 i Josep Esteve en el 26.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: